Home > Uncategorized > O planeta indepartata are munti din diamante

O planeta indepartata are munti din diamante

Ar putea fi destinatia perfecta pentru cei care iubesc pietrele pretioase. Din pacate, temperatura este de 2.315 grade Celsius, iar planeta se afla la peste 1.000 de ani lumina de Terra. In plus, este “devorata” incet de steaua sa.
Astronomii au descoperit ca imensa planeta ar putea fi acoperita de munti din diamante. Planeta, un gigant de gaz denumit WASP-12b, contine o cantitate enorma de carbon, fiind prima lume bogata in carbon descoperita de cercetatori.Este posibil ca WASP-12b sa fie plina de grafit, diamante si chiar o forma mai exotica a carbonului, in interiorul sau, sub stratele de gaze, potrivit oamenilor de stiinta.”Aceasta planeta subliniaza cat de diverse sunt lumile din spatiu”, a declarat Nikku Madhusudhan de la Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, principalul autor al studiului, publicat in revista Nature.”Planetele bogate in carbon ar fi exotice in toate felurile posibile – in formare, interior, atmosfera”, a precizat cercetatorul.Studiul sustine teoriile potrivit carora planetele stancoase bogate in carbon, mai putin masive decat WASP-12b ar putea exista in jurul altor stele. Pamantul are roci precum cuartul si feldsparul, care sunt facut de silicon si oxigen plus alte elemente.O planeta bogata in carbon ar putea fi o lumea cu totul diferita.
“O lume dominata de carbon va avea o multime de roci din carbon pur, precum diamantul sau grafitul”, spune Joseph Harrington de la University of Central Florida, din Orlando. “Intr-o astfel de lume, un inel facut din sticla va fi cel mai pretios, cel din diamante fiind ceva extrem de banal”, a explicat Mark Kuchner, astronom la NASA.WASP-12b este de 1,4 ori mai masiva decat Jupiter si se afla la 1.200 de ani lumina de Terra.Isi orbiteaza steaua intr-o zi, iar una din fetele sale este intotdeauna indreptata spre soare. Este atat de aproape de steaua sa, incat gravitatia stelei a alungit planeta.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: