Home > Uncategorized > Oamenii – fericiti atunci cand fac sex, tristi cand lucreaza

Oamenii – fericiti atunci cand fac sex, tristi cand lucreaza

Psihologii de la Universitatea Harvard au constatat ca oamenii petrec aproape jumatate de timp (46,7%) gandindu-se la altceva fata de ce fac in respectivul moment.
Fericirea se gaseste in prezent, in special in cazul in care “acum” implica sex, potrivit unui studiu important privind starea psihica.Studiul, citat de Agerpres, a constatat ca oamenii petrec aproape jumatate de timp (46,7%) gandindu-se la altceva fata de ce fac in respectivul moment.Desi beneficiile faptului de a “trai clipa” sunt laudate de multe traditii filosofice si religioase, pana in prezent au existat putine dovezi stiintifice pentru a sprijini acest sfat.Psihologii de la Universitatea Harvard au colectat informatii cu privire la activitatile de zi cu zi, gandurile si sentimentele a 2.250 de voluntari pentru a afla cat de des s-au concentrat la ceea ce faceau si ce i-a facut cel mai fericiti.
Ei au descoperit ca oamenii sunt cei mai fericiti atunci cand fac sex, exerseaza ceva sau se afla intr-o conversatie si cei mai nefericiti atunci cand lucreaza, se odihnesc sau isi folosesc computerul de acasa. Aceste din urma activitati i-au facut mai nefericiti, desi mintea subiectilor “a hoinarit” jumatate din timp.Rezultatele au aratat ca fericirea este afectata de cat de des oamenii fug cu mintea in alta parte si de ce ajung sa isi imagineze mai degraba decat de activitatea din respectivul moment. Cercetatorii sustin ca sunt siguri ca distragerea de la treburile zilnice ar constitui sursa nefericirii mai degraba decat invers.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: