Home > Uncategorized > OZN-urile, tot mai prezente in jurul Terrei

OZN-urile, tot mai prezente in jurul Terrei

“Vaticanul, ONU, oameni de stiinta, fosti astronauti povestesc, din ce in ce mai raspicat, despre posibilele civilizatii care ne-ar putea vizita”, potrivit unui articol din Corso. Din ce in ce mai multe voci se ridica, din comunitatea academica, pentru a comenta serios fenomenul.
„Primul Contact va deveni cel mai important eveniment terestru, probabil de la aparitia vietii si inclusiv a omului, pana astazi“, spune fizicianul Andrei Dorobantu, citat intr-un articol din Corso.
„Exista un razboi mediatic. Conspiratiile, teoriile conspiratiilor fac si ele parte din acest razboi mediatic. Intotdeauna vom avea de-a face cu ele, indiferent de subiect“ avertizeaza Paul Dorneanu, presedintele RUFOn (Romanian UFOnetwork).
Cand vine vorba de exemple romanesti care ajung in atentia media, ele se dovedesc, de cele mai multe ori, a avea o baza normala. Cum este cazul recent al farfuriei zburatoare descoperite in Timisoara, de un strain. Investigatia, facuta pe Google Earth, s-a dovedit a fi dezamagitoare: OZN-ul nu era decat o constructie veche de 100 de ani, numita Grupul de fantani.
“E greu de spus cu exactitate numarul observatiilor OZN ce au loc pe teritoriul Romaniei. Lumea nu prea este obisnuita sa raporteze astfel de evenimente“ spune Paul Dorneanu. Una dintre cele mai comune identificari gresite sunt acele poze in care, in urma vizualizarii ulterioare, se observa un punct sau o mica pata. Acestea sunt foarte usor explicabile: „Concret, este vorba despre insecte mici zburatoare, care, la momentul fotografierii, se afla foarte aproape de obiectivul aparatului foto si, deoarece focalizarea este la distanta mare, acestea apar ca niste puncte/pete negre in fotografie. Daca este folosita lumina blitzului, poza poate deveni si mai interesanta, putand crea senzatia unui obiect luminos ce a lasat in spate o dara de fum. Aceasta este una dintre cele mai frecvente raportari pe care le primim“ spune reprezentantul RUFOn.Numarul evenimentelor ce raman intr-adevar neidentificabile este de 1%. Unul dintre cele mai importante evenimente de care vorbeste Paul Dorneanu ramane cazul MIG-ului lovit de niste fragmente de origine necunoscuta. In afara inregistrarii video, furnizata la scurt timp dupa incident, armata a refuzat sa ofere alte informatii asupra acestui caz.
Invazia mediatica este cu dublu sens atrage atentia Andrei Dorobantu. „Daca nu s-ar crede in niciun fel in existenta ET, atunci cele mai multe dintre lucrurile care se intampla nu s-ar face publice si nu ar aparea tot felul de stiri. Acum, stirile sunt, uneori, una dintre cele mai sigure metode de acoperire a unui lucru. Cum? Inundand piata pana la suprasaturare, se reuseste in niciun caz in cunostinta de cauza a mass media efectul opus celui anuntat, adica al informarii clare, oneste si totale a maselor largi: vulgarizarea informatiei pana la limita ultima, limita demonetizarii totale a informatiei, si, astfel, «linistirea» populatiei“ explica fizicianul.Paul Dorneanu completeaza idea: „E drept, in ultima vreme, mai multe tari au declasificat o parte din cercetarea lor cu privire la fenomenul OZN. Dar sunt convins ca miezul acestor probleme nu a fost inca divulgat. Am putea vorbi de o strategie de furnizare treptata de informatii, pentru «obisnuirea» publicului cu acest fenomen, care devine din ce in ce mai ordinar si mai banal, pana cand va fi pe deplin acceptat de majoritatea oamenilor.“

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: