Home > Uncategorized > Pamantul este situat intr-o zona privilegiata din cosmos

Pamantul este situat intr-o zona privilegiata din cosmos

O descoperire recenta sugereaza faptul ca multe dintre legile fizicii ar putea sa nu fie valabile pretutindeni in Univers in forma lor cunoscuta pana acum.
O echipa de cercetatori de la Universitatea din New South Wales din Sydney (Australia) a analizat semnalele luminoase emise de quasari si receptate pe Pamant prin intermediul Very Large Telescope (VLT, Chile). Ei au constatat ca valoarea constantei de structura este diferita in unele regiuni ale cosmosului, scrie Lumina.
Dupa studierea a 300 de galaxii indepartate, cercetatorii au reusit sa stranga dovezi in favoarea ideii ca valoarea constantei de structura variaza pe diferite directii in univers. Datele existente sugereaza ca valoarea acestei constante era cu putin mai mica la momentul emiterii luminii de catre unii quasari indepartati, situati la 12 miliarde ani lumina, fata de valoarea constantei de structura inregistrata in prezent, in laboratoarele de pe Pamant.
Acest lucru ar putea insemna ca legile fizicii, asa cum le cunoastem pana acum, ar putea fi valabile doar local, ceea ce ar deschide o intreaga lista de probleme cu privire la forma in care ele ar trebui sa arate in alte zone din cosmos.
Datele indica si faptul ca Pamantul este situat intr-o regiune din Univers care favorizeaza existenta vietii, ce are o constanta a structurii fine adecvata conditiilor necesare vietii si fiintelor umane, chestiuni care nu mai sunt valabile in unele regiuni indepartate din cosmos, arata Lumina.
Michael Murphy de la Universitatea Swinburne, coautor al acestei descoperiri, afirma ca, in cazul in care toate aceste rezultate se vor confirma, oamenii de stiinta vor fi nevoiti sa regandeasca intregul mod de intelegere a legilor naturii.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: