Home > Uncategorized > Patriarhul rus Kirill viseaza sa zboare in spatiu

Patriarhul rus Kirill viseaza sa zboare in spatiu

In timpul unei vizite in Orasul Stelelor, centrul de formare pentru cosmonautii rusi, Patriarhul a spus ca zborurile in spatiu corespund vointei divine, in masura in care ii ofera omului posibilitatea de a deveni mai bun si ca i-ar placea si lui sa faca acest lucru.
Patriarhul ortodox rus Kirill, care a zburat, in tinerete, la bordul avioanelor de vanatoare rusesti, viseaza sa zboare catre Statia Spatiala Internationala (ISS), a declarat, miercuri, directorul Agentiei spatiale ruse Roskosmos, Anatoli Perminov.
In timpul unei vizite in Orasul Stelelor, centrul de formare pentru cosmonautii rusi, patriarhul “a spus ca i-ar placea sa zboare in spatiu, daca ar avea posibilitatea”, a povestit Perminov, in fata unui grup de ziaristi.
“Patriarhul s-a interesat cu meticulozitate despre toate instrumentele de pe ISS, intreband la ce folosesc si cum functioneaza”, a adaugat el.
“A spus ca zborurile in spatiu corespund vointei divine, in masura in care ii ofera omului posibilitatea de a deveni mai bun”, a spus Perminov, la o intalnire cu trei astronauti care urmeaza sa plece spre ISS la 15 decembrie.
Directorul Roskosmos s-a declarat surprins de interesul patriarhului pentru un domeniu “care nu pare sa se numere printre activitatile sale profesionale”.
El a afirmat ca patriarhul rus, in varsta de 64 de ani, a zburat in tinerete cu un avion de vanatoare MiG-29.
Patriarhia Moscovei a confirmat ca patriarhul a zburat cu avioane MiG si interesul exprimat de acesta in legatura cu zborurile spatiale. “Poate ca vom trai ziua in care asa ceva va fi autorizat pentru persoane de varsta patriarhului. La modul general, este o persoana sportiva”, a declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Vladimir Vighilanski.
 

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: