Home > Uncategorized > Prima dovada ca universurile paralele exista, descoperita de cercetatori

Prima dovada ca universurile paralele exista, descoperita de cercetatori

Oamenii de stiinta spun ca au descoperit dovezi ca universul nostru a fost “lovit” de alte universuri paralele, in trecut.
Afirmatia incredibila a fost facuta dupa ce ei au studiat modelele radiatiilor cosmice de fond (CMB), cunoscute drept efectele Big Bang-ului.Cercetatorii spun ca ar fi gasit dovada ca patru modele circulare gasite in CMB reprezinta “vanatai cosmice” rezultate in urma ciocnirii universului nostru cu altele, de cel putin patru ori.Descoperirea se bazeaza pe teoria potrivit careia universul nostru se va extinde la infinit. Teoria cosmologica a inflatiei eterne presupune aparitia din nimic a unor bule inflationiste. Unele se pot extinde si pot dura la infinit, iar altele dispar. Aceste bule reprezinta fiecare cate un univers. Acestea au legi fizice diferite de al nostru si exista toate in acelasi timp. Cand aceste bule se ciocnesc unele de altele, lasa urme in radiatii, cred unii oamenii de stiinta.Descoperirea lui Stephen Feeney, de la Departamentul de Fizica si Astronomie de la University College London, este una controversata.Mai multi cosmologi au raspuns ca aceste concluzii sunt trase mult prea usor din ceea ce s-a observat in CMB. Echipa recunoaste acest lucru, insa spera ca ciocnirea dintre bule sa poata fi verificata in viitor.Studiul, publicat online miercuri, vine la doar o luna dupa alt studiu similar asupra radiatiilor de fond care sustine ca a gasit dovezi ca universul exista si inainte de Big Bang.Cei mai multi oameni de stiinta cred ca universul a fost creat de Big Bang, acum circa 13,7 miliarde de ani. Stelele si galaxiile au inceput sa se formeze cu aproximativ 300 de milioane de ani mai tarziu. Soarele nostru s-a nascut acum cinci miliarde de ani, iar viata a aparut pe Terra acum 3,7 miliarde de ani.O lucrare postata online pe site-ul arXiv.org de catre respectatii oameni de stiinto prof. Roger Penrose de la Universitatea Oxford si prof. Vahe Gurzadyan de la Yerevan State University din Armenia, sugereaza ca universul ar putea fi mult mai batran decat se credea.Penrose si Gurzadyan spun ca dovezile aduse de sonda NASA Wilkinson Microwave Anisotoph arata ca radiatiile CMB sunt mult mai vechi decat Big Bangul.Ei spun ca au descoperit 12 exemple de cercuri concentrice, unele din ele avand cate cinci inele, ceea ce inseamna ca acelasi obiect a avut cinci evenimente importante in istoria sa.
Inelele apar in jurul grupurilor de galaxii in care variatia radiatiei cosmice de fond pare a fi extrem de scazuta. Cercurile concentrice ar fi amprentele unor valuri extrem de violente de radiatii gravitationale generate de coliziunile unor gauri negre imense petrecute intr-un ciclu anterior, inainte de Big-Bang.
Cei doi cercetatori cred ca acest lucru inseamna ca ciclurile Universului sunt dominate de Big-Bang-uri si coliziunile unor supermasive gauri negre.Studiul pune la indoiala, prin urmare, teoria inflatiei eterne a universului, care a inceput cu Big Bangul si va continua pana la un punct in viitor, cand totul se va sfarsi.
 

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: