Home > Uncategorized > Primul transplant de celule de la animale la om, aprobat in Rusia

Primul transplant de celule de la animale la om, aprobat in Rusia

Xenotransplantul sau transplantul de celule de la animale la om a fost pus in vanzare in Rusia. Mai exact, este vorba despre transplantul de celule producatoare de insulina, prelevate de la porci si “invelite” in alge marine.
Tratamentul a fost produs de compania Living Cell Technologies (LCT) din Noua Zeelanda si vine in sprijinul persoanelor cu diabet zaharat de tip 1, informeaza newscientist.com. Specialistii sustin ca “invelisul” de alge impiedica sistemul imunitar al omului sa atace aceste celule straine pentru corpul uman si care sunt implantate in pancreas.
In urma studiilor realizate in Rusia, opt persoane cu diabet zaharat de tip 1 au primit acest tratament in iunie 2007, continuand sa faca in paralel injectiile zilnice de insulina. Dupa un an, sase persoane au prezentat imbunatatirea controlului glicemiei si au fost capabili sa reduca doza zilnica de insulina, in timp ce alte doua nu si-au mai administrat insulina deloc timp de opt luni.
O singura persoana nu a aratat nicio imbunatatire. Specialistii cred ca acest lucru s-a datorat unor probleme la implantarea celulelor LCT in celulele pancreasului.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: