Home > Uncategorized > Robert G. Edwards este castigatorul Premiului Nobel pentru Medicina, pentru fertilizarea in vitro

Robert G. Edwards este castigatorul Premiului Nobel pentru Medicina, pentru fertilizarea in vitro

Cercetatorul Robert G. Edwards este castigatorul Premiului Nobel pentru Medicina, pentru dezvoltarea fertilizarii in vitro.
Robert G. Edwards a primit Premiul Nobel 2010 pentru dezvoltarea fertilizarii in vitro. Rezultatele sale au facut posibila tratarea infertilitatii, o afectiune medicala care atinge  peste 10% din cuplurile din lume.In anii 1950, Edwards a avut viziunea ca fertilizarea in vitro ar putea fi folositoare ca tratament al infertilitatii. A lucrat sistematic pentru a-si realiza scopul, a descoperit principiile cele mai importante ale fertilizarii umane si a reusit fertilizarea ovulelor umane in eprubete. Eforturile sale au fost incununate de succes pe 25 iulie 1978, cand s-a nascut primul bebelus fertilizat in vitro. In urmatorii ani, Robert Edwards si colegii sai au dezvoltat tehnologia si au impartit-o si celorlalti medici din lume.

Aproape 4 milioane de oameni s-au nascut cu ajutorul fertilizarii in vitro. Multi dintre ei sunt acum adulti si au devenit parinti, la randul lor. Un nou domeniu al medicinei a aparut astfel, iar contributia sa este un factor cheie al dezvoltarii medicinei moderne, spune intr-un comunicat Comitetul care a acordat Premiul Nobel.
Robert G. Edwards, in varsta de 85 de ani,  nu a putut transmite un mesaj de multumire, intrucat are probleme de sanatate. Sotia sa a comunicat, insa, ca este onorat si fericit pentru primirea Premiului Nobel.
Decernarea Premiului a avut loc la Karolinska Institut din Stockholm, Suedia.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: