Home > Uncategorized > Roman, premiat cu 3,5 milioane de dolari, pentru cercetare in medicina

Roman, premiat cu 3,5 milioane de dolari, pentru cercetare in medicina

Romanul Valentin Dragoi se afla printre cei 17 laureati ai editiei 2010 a National Institutes of Health Director’s Pioneer Award. Trofeul este decernat oamenilor de stiinta care propun solutii “revolutionare, de mare impact in probleme majore ale medicinei si cercetarii comportamentale”, scrie evz.ro.
Valentin Dragoi va primi un premiu de 3,5 milioane de dolari pentru activitatea sa stiintifica. Cercetatorul roman propune un mod model pentru analizarea modului in care creierul proceseaza informatia, potrivit evz.ro.
“Specialistii din neurobiologie cunosc cum functioneaza neuronii, dar la nivel individual. Marea provocare este sa vedem cum functioneaza impreuna”, a spus Valentin Dragoi dupa primirea distinctiei. Eforturile stiintifice ale echipei conduse de Valentin Dragoi ar putea duce la imbunatatirea tratamentului in boli ale creierului, ca Alzheimerul sau depresia.
Valentin Dragoi va investi cei 3,5 milioane de dolari tot in cercetare, pentru dezvoltarea de tehnologii avansate, care sa ii permita cercetarea in detaliu a activitatii neuronale. Cu noile dotari, cercetatorul roman va putea analiza activitatea creierului si in timpul somnului.
 

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: