Home > Uncategorized > Rusii sustin ca au descoperit propriul Stonehenge, in muntii Caucaz

Rusii sustin ca au descoperit propriul Stonehenge, in muntii Caucaz

Arheologul numește structura descoperita recent drept “Stonehenge-ul din Caucaz”, comparand-o cu monumentul celebru din sud-vestul Angliei.
Un arheolog rus sustine ca ar fi descoperit ruinele, bine conservate, ale unui Stonehenge Caucazian, construit in timpul Epocii de Bronz de o civilizatie necunoscuta.
Arheologul rus Andrey Belinskiy spune ca aranjamentul circular neobisnuit al pietrelor a fost gasit intr-una din cele 200 de asezari care dateaza din 1600 i.Hr. si care se afla in nordul muntilor Caucaz. Asezarile au fost descoperite in ultimii cinci ani de o expeditie ruso-germana.”Orice structura cu forma neobisnuita ar putea fi legata de un calendar”, a declarat Belinskiy pentru Asociated Press, precizand ca structurile nu seamana cu hambare sau case.El a mai spus ca ceramica descoperita in zona avea ornamente care sugereaza ca creatorii lor cunosteau astronomia si calendarele. Civilizatia nu a lasat dovezi scrise, iar originile sale etnice sunt necunoscute.Caucazul de Nord este una din regiunile cu cea mai mare diversitate de etnii din lume, aflata intre marile Caspica si Neagra. Regiunea a avut timp de mii de ani legaturi cu civilizatiile mesopotamice, central-asiatice si iraniene.Asezarile aveau case realizate cu atentie si curti ovale pentru vite si erau construite pe platoul montan dintre raul Kuban si orasul de azi Kislovodsk.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: