Home > Uncategorized > Salvare spectaculoasa: Povestea minerilor din Chile. Un program Discovery Channel in exclusivitate

Salvare spectaculoasa: Povestea minerilor din Chile. Un program Discovery Channel in exclusivitate

Productia originala Salvare spectaculoasa: Povestea minerilor din Chile ofera in exclusivitate imagini din timpul operatiunii care i-a readus la suprafata pe cei 33 mineri ramasi blocati in subteran. Premiera va avea loc sambata, 20 noiembrie, ora 21.00.
In dupa-amiaza zilei de 5 august 2010, mina de cupru si aur din San Jose, situata la 45 km distanta de Copiapo, in nordul Chile, s-a surpat, blocand in subteran 33 mineri. Astfel a inceput o odisee de 70 zile care avea sa devina una dintre cele mai dramatice povesti din lume despre salvare si supravietuire. Folosind programe de grafica 3D, materiale filmate in exclusivitate si marturiile needitate ale rudelor minerilor, ca si ale altor participanti din aceasta miraculoasa misiune de salvare, productia originala Discovery Channel Salvare Spectaculoasa: Povestea minerilor din Chile exploreaza in detaliu inovatiile stiintifice si tehnologice care au facut posibil acest efort extraordinar. Documentarul va fi difuzat pe Discovery Channel in Romania sambata, 20 noiembrie, la ora 21.00.
Salvarea celor 33 mineri a reprezentat un efort fara precedent si o drama umana intensa, care a tinut oamenii din toata lumea cu sufletul la gura, timp de mai bine de doua luni. Din momentul cand s-a aflat vestea despre surparea minei, autoritatile, echipele de salvare, inginerii si tehnicienii implicati s-au confruntat cu dificultati inimaginabile si au gasit solutii extrem de ingenioase pentru a-i recupera in viata pe cei blocati in subteran. Primul lucru a fost identificarea cu precizie a refugiului aflat la 760 metri sub pamant, unde se credea ca s-ar fi adapostit minerii. Dupa eforturi minutioase de sondare, lucratorii au confirmat pe 22 august ca minerii erau inca in viata. Dupa aceea, echipa de salvare a fost nevoita sa conceapa strategii ingenioase si inovatoare de comunicare, foraj si extractie, pentru a putea derula aceasta operatiune de salvare la scara mare. Intre timp, echipele medicale au facut eforturi pentru a mentine sanatatea fizica si psihica a minerilor.
Avand acces in exclusivitate in zona de lucru din jurul celor trei uriase utilaje de foraj folosite in cadrul operatiunii (Planurile A, B si C, derulate de utilajele de foraj Strata 950, T-30 si respectiv RIG-421) si in “camera de control” alias centrul de comanda al misiunii, Salvare spectaculoasa : Povestea minerilor din Chile ofera o prezentare in timp real a inginerilor, medicilor, psihologilor si altor profesionisti care s-au implicat, evaluand solutii alternative pentru rezolvarea problemelor complexe ridicate de aceasta misiune. Programul se bazeaza pe declaratiile lor si pe imagini needitate, pentru a explica modul in care stiinta si tehnologia au reusit sa depaseasca multitudinea de obstacole cu care s-a confruntat aceasta misiune de salvare.

Salvare spectaculoasa : Povestea minerilor din Chile prezinta indeaproape drama suferita in egala masura de victime si de salvatorii lor. Imaginile filmate in exclusivitate permit publicului sa devina martorul tuturor emotiilor traite de ingineri, personalul de salvare, oficialitati, medici si rude ale minerilor, pe tot parcursul acestei chinuitoare experiente, pana in momentul cand minerii s-au reintalnit cu cei dragi.
In final, documentarul prezinta in exclusivitate interviuri cu principalii protagonisti ai misiunii de salvare, printre care: Andre Sougarret, inginerul-sef; Michael Duncan, specialist NASA – a oferit consultanta echipei medicale care s-a ingrijit de sanatatea minerilor pe durata captivitatii in subteran- si Laurence Golborne, Ministrul Minelor din Chile.
Salvare spectaculoasa : Povestea minerilor din Chile este o productie originala realizata pentru Discovery Channel de compania peruana de productie Pacha Films, in regia lui Guillermo Galdos si Luis del Valle. Programul a fost supervizat de Michela Giorelli, Vice President for Production and Development, Discovery Networks America Latina, si Brooke Runnette, producator executiv pentru Discovery Channel in Statele Unite.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: