Home > Uncategorized > Sansele pentru extraterestri cresc, Universul are de trei ori mai multe stele decat se credea

Sansele pentru extraterestri cresc, Universul are de trei ori mai multe stele decat se credea

Sansele unei vieti extraterestre au crescut o data cu descoperirea faptului ca numarul stelelor din univers ar putea fi de trei ori mai mare decat ceea ce se stia pana acum.
Prin urmare, numarul stelelor ar fi de trei septilioane, adica un 3 urmat de 24 de 0, mai mult decat numarul boabelor de nisip de pe intreaga Terra.Descoperirea creste sansele existentei vietii extraterestre, mai ales odata cu anuntul care va fi facut in aceasta seara de NASA, care ar fi gasit dovezi ce sustin ipoteza.
“Noile stele” sunt pitici rosii.Astronomul Pieter van Dokkum spune ca exista probabil trilioane de “Pamanturi” care orbiteaza aceste stele.Piticii rosii sunt cele mai frecvente tipuri de stele. Dar inabilitatea noastra de a “vedea” prea multe in afara galaxiei noastre insemna ca nimeni nu si-a dat seama cat de comune sunt ele.Profesorul van Dokkum, de la Universitatea Yale din SUA, a folosit unul dintre cele mai mari telescoape pentru a se uita mult mai departe fata de Calea Lactee, in opt galaxii eliptice, in forma de ou.Telescopul gigantic de la Observatorul Keck din Hawaii a inregistrat modelul luminii emise de piticii rosii, iar “semnatura” a fost mai puternica decat se astepta.Galaxiile eliptice s-au dovedit a fi casa a de 20 de ori mai multe stele pitice rosii decat sunt in Calea Lactee. Ceea ce inseamna ca in Univers, numarul stelelor s-ar putea tripla, scrie revista Nature.
Oamenii de stiinta de la NASA vor anunta joi ca au descoperit bacterii care traiesc in arsenic, un element despre care se credea ca este prea toxic pentru a sustine viata. Descoperirea remarcabila sustine ipoteza ca viata ar putea exista pe alte planete care nu au fosfor in atmosfera, considerat vital pentru inceputul vietii.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: