Home > Uncategorized > Si Neanderthalienii aveau sentimente

Si Neanderthalienii aveau sentimente

Oamenii de Neanderthal se ajutau, puteau simti supararea semenilor lor, explica arheologul Penny Spikins, intr-un interviu publicat in revista Wired.
“Si Neanderthalienii aveau sentimente”, se numeste un interviu publicat in Wired, cu Penny Spikins, de la University of York, co-autorul The Prehistory of Compassion. El vorbeste despre sentimentele celei mai apropiate rude a omului.
Zeci de ani, Neanderthalienii au constituit un sinonim pentru primitivism si au fost caricaturizati drept nu cele mai inteligente rude ale omului”, scriu cei de la Wired. In ultimul timp, insa, o serie de studii arata ca acestia nu era chiar atat de putin evoluati cum se credea initial.
“Nu stim daca putem vorbi in termeni de compasiune, dar cu siguranta aveau capacitatea de a impartasi, de a se conecta”, spune arheologul Penny Spikins.
Puteau simti supararea celuilalt si dorinta de a-l ajuta“, adauga cercetatorul: “avem exemple de Neanderthalieni care aveau grija unii de altii”. El povesteste despre scheletele Neanderthalienilor raniti sau bolnavi, care demonstreaza ca acestia au fost ajutati sa se faca bine.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: