Home > Uncategorized > Stephen Hawking insista: Teologia nu este necesara, explicatia stiintifica este suficienta

Stephen Hawking insista: Teologia nu este necesara, explicatia stiintifica este suficienta

“Dumnezeu poate sa existe, dar stiinta e capabila sa explice Universul fara ajutorul unui creator” a declarat Hawking, la emisiunea “Larry King Live”, de la CNN.
Cunoscutul fizician Stephen Hawking a declarat pentru CNN ca teologia nu este necesara, lumea poate fi explicata cu ajutorul stiintei, intr-un interviu acordat cnn.com.
Hawking, in varsta de 68 de ani, scrie in cartea sa, “The Grand Design” (Marele Design) ca data fiind existenta gravitatiei, Universul poate si se va crea singur din nimic. “Creatia spontana”, noteaza el, este motivul pentru care Universul si umanitatea exista.
“Gravitatia si teoria cuantica permit Universului sa se creeze singur, spontan si din nimic”, a afirmat Hawking. “Stiinta ofera din ce in ce mai multe raspunsuri la intrebari care pana acum au fost apanajul religiei”, a mai spus fizicianul. “Explicatia stiintifica este suficienta. Teologia nu mai este necesara”, a adaugat Stephen Hawking.In cartea sa Hawking vorbeste despre “teoria M”, conform careia Universul s-a creat singur din nimic.Hawking sufera de Amyotrophic scleroza laterala, cunoscuta si ca boala lui Lou Gehrig, din cauza bolii nu poate vorbi fara ajutorul unui sintetizator de voce computerizat.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: