Home > Uncategorized > Stephen Hawking: Teoria stringurilor ne spune ca nu suntem unici

Stephen Hawking: Teoria stringurilor ne spune ca nu suntem unici

In cartea sa The Grand Design, Stephen Hawking explica ca daca multiversul teoriei stringurilor exista, atunci nu suntem unici.
Noua carte a lui Stephen Hawking, The Grand Design, a iscat o serie de controverse cu privire la utilizarea fizicii pentru a demonstra ca Dumnezeu nu exista. Putini au remarcat insa ca nucleul cartii se axeaza pe teoria M si pe dezbaterea din cadrul comunitatii stiintifice cu privire la validitatea ei.
Legile naturii din universul nostru sunt suficiente pentru ca viata sa para un fenomen miraculos, ducand inexorabil la invocarea divinului. Daca insa exista un multivers, o multitudine de universuri, fiecare cu legile sale proprii, atunci conditiile pe care le putem observa aici nu sunt unice.
Hawking sugereaza ca teoria M, principala interpretare a teoriei stringurilor, are nevoie de un multivers, dar nu toti oameni de stiinta sunt de acord cu asemene cauzalitate. „Opinia mea este ca nu intelegem teoria suficient de bine pentru a spune daca exista un singur univers sau mai multe”, a declarat fizicianul Michael Duff de la Imperial College London.
Potrivit newscientist.com, in acest moment este foarte dificil de testat teoria stringurile si nici nu se pune problema testarii teoriei M. In urma cu doua saptamani, Duff si colegii sai au reusit insa sa foloseasca teoria stringurilor pentru a face predictii cu privire la comportamentul unor particule entanglate. Acest fapt demonstreaza ca unele aspecte ale teoriei stringurilor pot fi testate in laborator, dar nu suficient pentru a spune ca este teoria care sa explice„The Grand Design” a lui Hawking.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: