Home > Uncategorized > SUA au testat arma viitorului, tunul electromagnetic VIDEO

SUA au testat arma viitorului, tunul electromagnetic VIDEO

Tunul, format din doua sine intre care este pus un proiectil, permite lansarea munitiei datorita trecerii unui curent electric foarte puternic prin sine. Este prima arma care permite lansarea proiectilelor fara un propulsor chimic.
Un tun electromagnetic, care permite lansarea unui proiectil la 200 de kilometri distanta si cu o viteza de cinci ori cat cea a sunetului, a fost testat cu succes vineri in Statele Unite, a anuntat Marina americana, citata de AFP, anunta Mediafax.
Tunul, format din doua sine intre care este pus un proiectil, permite lansarea munitiei datorita trecerii unui curent electric foarte puternic prin sine.
La testarea de la Centrul de cercetare al US Navy de la Dahlgren, in Virginia, puterea tirului a atins 33 de megajouli, de trei ori mai mare decat la un test precedent, efectuat in ianuarie 2008. Un megajoule corespunde energiei degajate de o masina de o tona care ar lovi un zid cu 160 de kilometri pe ora.

Un tir de proiectil cu puterea de 33 de megajouli permite atingerea vitezei mach 5, adica de cinci ori viteza sunetului, a explicat Marina, precizand si ca arma permite lansarea proiectilului de la o distanta mai mare – ceea ce protejeaza nava de o eventuala riposta inamica – dar si ameliorarea conditiilor de securitate a echipajelor, care nu vor mai trebui sa manipuleze obuze sau rachete pline cu materii explozive.
 

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: