Home > Uncategorized > Telescopul WISE a descoperit peste 25.000 de asteroizi

Telescopul WISE a descoperit peste 25.000 de asteroizi

WISE este un telescop lansat de NASA in urma cu doar 217 zile.
Peste 25.000 de noi asteroizi au fost descoperiti de telescopul WISE (Wide-field Infrared Survey Explorer) al NASA, 95 dintre acestia fiind catalogati ca apropiati de Pamant, ceea ce inseamna o distanta de aproape 50 milioane de km, informeaza Daily Mail.
Telescopul a finalizat primul tur de cer si a reusit sa produca mai mult de un milion de imagini pana acum, de la asteroizi pana la galaxii foarte indepartate.
WISE a gasit, de asemenea, o multime de comete, cu orbita indepartata fata de planeta noastra. Abilitatea telescopului de a detecta lumina infrarosie ii ofera capacitatea de a identifica stele reci, numite pitice maro, in afara de galaxiile foarte indepartate care produc multa lumina si energie.
Unele imagini au fost procesate si unite impreuna pentru a reda imaginea unor intregi sectoare.
Pentru urmatoarele trei luni, misiunea va acoperi jumatate de harta a cerului din nou. Acest lucru va imbogatii datele, dezvaluind asteroizi ascunsi, stele si galaxii indepartate. Cartografierea va da astronomilor o idee despre ceea ce s-a schimbat in bolta cereasca.
Peter Eisenhardt, cercetator in cadrul proiectului WISE, a declarat ca “cele mai interesante descoperiri vor fi obiecte despre care nici nu ne-am imaginat ca exista”.
NASA a lansat telescopul WISE in decembrie 2009, acesta avand misiunea de a cartografia Universul.
Telescopul este conceput pentru a detecta obiectele care emana caldura sau lumina infrarosie, ideala pentru descoperirea acelor obiecte acoperite de praf, reci si aflate la distante uriase de Terra, care raman, adeseori, nedescoperite de telescoapele optice.
WISE este cel de-al treilea telescop spatial care cerceteaza universul folosindu-se de spectrul infrarosu, dupa Spitzer, lansat de NASA, si Herschel, lansat de Agentia Spatiala Europeana (ESA). Aceste doua telescoape difera de WISE deoarece ele monitorizeaza anumite corpuri ceresti pentru care au fost programate, inainte de plasarea pe orbita.————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: