Home > Uncategorized > Trucuri pentru o memorie mai buna

Trucuri pentru o memorie mai buna

The Huffington Post a realizat o sinteza a studiilor stiintifice in urma carora au fost descoperite leacuri pentru imbunatatirea memoriei.
Conform unui studiu german, mai putine calorii inseamna mai multa tinere de minte. Cercetatorii au observat ca femeile care au redus caloriile cu 30 la suta au avut progrese de 20% la teste de memorie. Pe de alta parte, oamenii de stiinta de la Universitatea din California, Irvine au descoperit ca un hormon (oleoylethanolamide), eliberat in timpul digestiei de alimente ca uleiul de masline si de avocado, poate declansa formarea amintirilor pe termen lung.
Suprinzator, dar gandirea negativa are si efecte benefice. Cel putin asa sustine profesorul de psihologie Joseph Forgas, de la Universitatea din New SouthWales, care le-a cerut unor voluntari sa-si aminteasca intamplari triste si fericite, cu scopul de a le testa emotiile. Cei care si-au amintit lucururi neplacute au facut mai putine greseli in relatarea evenimentelor, concluzia fiind ca gandirea negativa il face pe subiect sa fie mai atent.
Cercetatorii de la Universitatea California au relevat faptul ca persoanele care trag un pui de somn dupa-amiaza au capacitati de invatare mai mari cu pana la 40%. Studiul a fost efectuat pe un grup de 39 de persoane.
Citeste si… Guma de mestecat si mirosul de iarba cosita ajuta la imbunatatirea memoriei.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
Categories: Uncategorized Tags: , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: