Home > Uncategorized > Un barbat si-a trimis iPhone-ul in spatiu cu un balon meteorologic VEZI VIDEO

Un barbat si-a trimis iPhone-ul in spatiu cu un balon meteorologic VEZI VIDEO

 

Ce poti face cu un iPhone performant, cunostiinte tehnice solide si ceva inspiratie? Ei bine, spre exemplu ai putea filma imagini in exclusivitate din stratosfera.
Un american, asistat de copii sai, a reusit sa trimita de acasa un iPhone la altitudini incredibile de unde au putut fi inregistrate imagini ale Pamantului vazut de sus.
Telefonul mobil a fost atasat unui balon meteorologic care l-a purtat pana la o altitudine de 30.000 de metri, acolo unde vantul bate cu o viteza de peste 160 de km pe ora iar temperaturile coboara sub -50 de grade Celsius. Ajunsa la inaltime, camera video a iPhone-ului a capturat aceste incredibilele imagini ale Pamantului. Americanul Luke Geissbuhler si fiul sau au petrecut opt luni testand dispozitivul improvizat care a fost trimis in nori. Dispozitivul este mai mult decat banal. Este vorba de o cutie din polistiren legata de un balon meteorologic in care a pus un iPhone dotat cu o camera video performanta. Telefonul mobil a revenit pe Pamant cu ajutorul unei parasute care a aterizat intr-un copac, la circa 50 de km de locul lansarii. Cei doi au recuperat dispozitivul si pretioasele imagini, dupa ce l-au localizat cu ajutorul GPS-ului.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: