Home > Uncategorized > Un nou limbaj a fost descoperit in India: Koro VEZI VIDEO

Un nou limbaj a fost descoperit in India: Koro VEZI VIDEO

Lingvistii au anuntat ca au identificat o limba pe cale de disparitie, Koro, vorbita de doar 800 de oameni din nord-estul Indiei, relateaza CNN.
Limba a fost descoperita in cursul unei expeditii recente a lingvistilor in India, cu o bursa de la National Geographic. Koro apartine familiei tibetano-birmaneze, formata dintr-un grup de circa 400 de limbi vorbite mai ales in estul, centrul, sudul si sud-estul Asiei. Koro nu este scrisa si se transmite pe cale orala. Koro are parti similare cu celelalte limbi vorbite in regiune, dar are mai multe elemente comune cu limbile vorbite mai spre est,  ca Milang si Tani, au explicat lingvistii. Lingvistii David Harrison si Greg Anderson, de la Institutul din Salem, s-au concentrat pe Arunachal Pradesh, o zona izolata din nord-estul Indiei, considerata o “gaura neagra” a lumii lingvistice. Este un loc unde pot fi studiate numeroase limbi, majoritatea nescrise sau documentate. Pentru vizita este necesar un permis, putini lingvisti au lucrat acolo si nu s-a intocmit niciodata o lista mai compelxa a limbilor. “Pe hartia unui cercetator, Koro este doar o adaugire pe lista celor 6.909 de limbi din lume. Dar contributia sa este mult mai importanta”, a spus Harrison. “Koro aduce o perspectiva cu totul diferita, ca istorie, mitologie, tehnologie si  gramatica”, a subliniat el.
Dintre cei 800 de oameni care vorbesc Koro, putini au sub 20 de ani, ceea ce inseamna ca limba este in pericol de disparitie.
http://images.nationalgeographic.com/wpf/sites/video/swf/ngplayer_syndicated.swf

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
Categories: Uncategorized Tags: , , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: