Home > Uncategorized > Un roman a inventat dispozitivul care descopera cancerul in sase minute

Un roman a inventat dispozitivul care descopera cancerul in sase minute

Doar sase minute vor fi suficiente pentru a afla daca esti sau nu lovit de  cancer. Inginerul Mircea Tudor pune la punct ultimele detalii ale aparatului cu ajutorul caruia ai putea sa fii cu un pas inaintea bolii, potrivit adevarul.ro.
In fiecare an, in lume, opt milioane de oameni mor de cancer, mai multi decat cei ucisi de virusul HIV, malarie si tuberculoza la un loc. Alti 12 milioane afla, anual, ca sunt atinsi de aceasta boala.Totusi, pro­­blema luptei cu timpul are o solutie mult mai apropiata decat ne imaginam. Inginerul si omul de afaceri Mircea Tudor (53 de ani), proprietarul companiei MB Technology, se pregateste sa scoata pe piata, in 2011, primul aparat care va detecta predispozitia pentru cancer in stadii foarte timpurii, cand tratamentul este inca eficient si usor de aplicat. Aparatul ‑ care nu are inca un nume ‑ identifica in proba de sange, in patru‑sase minute, biomarkerii specifici care apar cu sase luni inainte de declansarea bolii.”Este ca si cum am arunca o picatura de apa dulce in mare, apoi am cauta‑o si am identifica‑o”, explica Mircea Tudor acuratetea aparatului la care lucreaza de aproape doi ani, impreuna cu o echipa formata din sase cercetatori.
Intr‑o prima etapa, aparatul va putea oferi indicii despre predispozitia pentru patru tipuri de cancer: gastro‑intestinal, de  san, de prostata si cancer ovarian. Planul de bataie vizeaza validarea metodei si a prototipului pana la finalul lui 2010, apoi aparatul va intra in testare clinica, iar la jumatatea lui 2011 va intra in productia de serie.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. cercetator
    March 13, 2011 at 10:42 am

    NU MAI FURNIZATI INFORMATII FALSE! INVENTATOAREA APARATULUI ESTE RALUCA-IOANA VAN STADEN. MBTELECOM – PRODUS DE MIRCEA TUDOR ESTE NUMAI PRODUCATORUL APARATULUI SI NU INVENTATORUL LUI.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: