Home > Uncategorized > Universul a fost creat in laborator, sustine un astronom britanic

Universul a fost creat in laborator, sustine un astronom britanic

Creatorii universului in care traim au fost mai aproape de oameni decat de zei, sustine astronomul britanic John Gribbin.
Discutia privitoare la existenta unui creator al universului e veche de cat lumea, insa astronomul britanic John Gribbin, de la Universitatea Sussex, a venit cu o noua ipoteza. El sustine ca universul a fost creat de o civilizatie foarte asemanatoare cu a noastra, cu ajutorul unor tehnologii nu foarte diferite de cele pe care le au la indemana cercetatorii din prezent.
Teoria lui Gribbin este bazata pe ciocnirile de particule, precum cele care se petrece la acceleratorul de particule LHC (Large Hadron Collider). Inainte de inaugurarea acestuia, s-a vorbit de posibilitate producerii unei gauri negre, care ar fi urmat sa inghita lumea. Fals, au spus oamenii de stiinta, care au sublinat ca exista posibilitatea ca masinaria sa produca o gaura neagra, dar care ar fi prea mica pentru a inghiti fie si un singur atom, daramite Terra.
Cu toate astea, crearea unui nou univers ar necesita un accelerator de particule cu putin mai puternic decat LHC, sustine Gribbin, citat de Telegraph.co.uk. Mai mult, exista mari sanse ca universul in care traim sa fi fost fabricat in acest mod, crede astronomul britanic.
Asta din doua motive. In primul rand, gaurile negre au rol de porti catre alte regiuni ale spatiului si timpului. In al doilea rand, gravitatia are energie negativa, ceea ce inseamna ca crearea unui nou universe nu presupune nici macar un strop de energie, in ciuda cantitatii colosale de energie care se regaseste in fiecare atom.
Cu toate ca gaurile de energie create in acceleratoarele de particule ar fi foarte mici, ele ar avea posibilitatea sa se dilate extreme de mult in dimensiunile lor (in loc sa o inghita pe cele in care traim noi). O astfel de dilatare s-a produs odata cu Big Bangul, spune John Gribbin, adaugand ca, odata format un nou univers, creatorii nu-l pot influenta in nici un mod, astfel ca totul tine de evolutia prin selectie naturala.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: