Home > Uncategorized > Visele ne fac mai destepti

Visele ne fac mai destepti

Un studiu realizat in Statele Unite a demonstrat ca ne rezolvam mai usor probleme dupa un somn cu vise.
Visatul ar putea imbunatati memoria, creste creativitatea si ne-ar putea ajuta sa ne pregatim mai bine pentru viitor.
Intr-un studiu recent s-a aratat ca oamenii care au dormit si au visat in acest timp s-au comportat mai bine atunci cand s-au confruntat cu probleme care implicau folosirea creativitatii. Somnul a ajutat oamenii sa combine ideile in modalitati noi de abordare a vietii in general, a declarat psihiatrul Sara Mednick de la University of California, autoarea studiului.
Prima parte a experimentului de dimineata a constat intr-un test de analogie a cuvintelor, cu ar fi de exemplu saratele sarat, bomboane – … raspunsul corect fiind dulce. La pranz subiectii au primit o pauza de 90 de minute, timp in care erau monitorizati.
Potrivit nationalgeographic.com, unii participanti au dormit suficient de adanc pentru a visa, iar altii doar au dormit superficial. Un al treilea grup s-a odihnit, dar nu a dormit.
A doua runda de teste a inceput dupa-amiaza. Participantilor le-a fost cerut sa ghiceasca un singur cuvant care ar fi trebuit sa fie asociat cu alte trei cuvinte fara o legatura aparenta. Cei care au visat in timpul somnului au aratat o imbunatatire de 40% fata de cei care nu au visat deloc sau care nu au dormit.
Studiul a aratat ca somnul cu vise a imbunatatit abilitatea participantilor in a detectat legaturi intre lucruri care aparent nu au nimic in comun. Atat memoria a avut de castigat in urma somnului, cat si puterea imaginatiei, fapt care ne-ar ajuta la planificarea viitorului.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
Categories: Uncategorized Tags: ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: