Home > Uncategorized > WFIRST, telescopul de pe lista de cadouri a oricarui astronom

WFIRST, telescopul de pe lista de cadouri a oricarui astronom

Wide Field Infrared Survey Telescope se va lansa in 2020 si va fi cel mai avansat tehnologic telescop lansat de oameni in spatiu.
Un proiect care va studia energia intunecata, in valoare de 1,6 miliarde de dolari, va cauta planete asemanatoare Pamantului, si va investiga stele indepartate si galaxii ar trebui sa fie prioritatea NASA in urmatorii 10 ani, potrivit unui comisii de experti.
Recomandarea vine de la US National Research Council. La fiecare 10 ani aceasta comisie este insarcinata cu identificarea principalelor areale de cercetare. Raportului final din acest an este rezultatul a doi ani de munca si 324 de studii publicate despre viitorul cercetarii.
Misiunea spatiala care s-a clasat pe primul loc este un telescop numit Wide Field Infrared Survey Telescope (WFIRST) care ar trebui sa se lanseze in 2020 si care va orbita la o distanta de 1,5 milioane de kilometri de Pamant.
Potrivit newscientist.com, la fel ca si James Webb Space Telescope (JWST) care va fi trimis in acelasi loc in 2014, WFIRST se va folosi de radiatiile infrarosii pentru cercetare. Telescopul va avea, insa, o deschidere mult mai mare, urmarind astfel zone mari din spatiu.
JWST va studia si natura energiei intunecate, care se pare ca alcatuieste peste 70% din Universul nostru si provoaca expansiunea spatiului, dar se va ocupa si de descoperirea exoplanetelor si va investiga structura Caii Lactee.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: